Over ons

Onze missie

Ontslagmeesters heeft één missie: ontslaghulp toegankelijk maken voor werknemers.

Al jaren zien wij dat werknemers te maken krijgen met ontslag. Vaak lappen werkgevers de regels aan hun laars en komen daar ook nog eens mee weg. Daar hebben wij een hekel aan. Daarom helpt Ontslagmeesters werknemers op basis van ‘no cure, no pay’ om te krijgen waar zij recht op hebben.

Onze dienst

Wij halen alles uit de kast om jou te helpen bij ontslag of dreigend ontslag. Jouw eigen Ontslagmeester is altijd bereikbaar om jou te adviseren en houdt je op de hoogte van iedere stap van het proces. Denk hierbij aan brieven opstellen, onderhandelen, bezwaar maken of naar de rechter. Altijd oplossingsgericht met jouw belang op de eerste plaats.

Vrijblijvend kennismaken

Gratis ontslaghulp maakt Ontslagmeesters uniek

Wanneer het kan werken wij op basis van ‘no cure, no pay’. Dit betekent “geen oplossing, geen betaling”. Een unieke formule in de toch wel wat ouderwetse juridische wereld. Alleen als er een resultaat is behaald brengen wij kosten in rekening die de werkgever betaalt. Geen hoge advocaatkosten of uurtje-factuurtje, terwijl jij achterblijft met lege handen. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over jouw portemonnee. Met ‘no cure, no pay’ maken wij ontslaghulp toegankelijk voor iedereen.

Hoe werkt “no cure, no pay”?

Bij een ontslag ontvang je als werknemer in bijna alle gevallen een ontslagvergoeding. Wij zorgen ervoor dat jij een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding ontvangt. Ook kunnen wij ervoor zorgen dat je nog een paar maanden langer in dienst blijft bij jouw werkgever.

Wij brengen de juridische kosten in rekening bij de werkgever. De werkgever dient een percentage van de ontslagvergoeding en/of een gedeelte van het salaris over de periode dat je langer in dienst blijft aan ons af te staan. Ook stelt de werkgever in 99% van de gevallen een budget beschikbaar voor de gemaakt juridische kosten. Dat is ons honorarium. Het gedeelte dat de werkgever aan ons betaalt bepalen we per zaak. Wij nemen dit met een rekenvoorbeeld op in jouw plan op maat, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wanneer geen “no cure, no pay”?

Helaas kunnen wij niet in alle gevallen werken op basis van ‘no cure, no pay’. Bijvoorbeeld wanneer we inzetten op het behoud van jouw baan. Als wij niet werken op basis van ‘no cure, no pay’ werken we met een vaste prijs of een vast uurtarief. Dit geven we aan in jouw plan op maat. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Het verhaal achter Ontslagmeesters

Ontslagmeesters is opgericht door Nick en Jay. Meesters in het arbeidsrecht.

Nick is een “self-made” jurist en bovenal een échte ondernemer. Hij heeft de juridische concepten Verkeersboete.nl, Verwijderingsverzoek.com en Wozverminderen.nl opgetuigd en zet zich als moderne ‘Robin Hood’ al jarenlang in voor de ‘burger’. Hij helpt David (de werknemer) graag om de strijd aan te gaan met Goliath (de werkgever). Wanneer Nick in de rechtszaal staat, voelt hij zich als een vis in het water. Hij heeft meer dan 5.000 procedures gevoerd. Zorgen voor een eerlijk ontslag en opkomen voor de ‘burger’ is voor Nick de drijfveer geweest om Ontslagmeesters op te richten.

Jay heeft als jurist jarenlang bedrijven geadviseerd over arbeidszaken. Van midden- en kleinbedrijf tot multinational. Hij weet daarom als geen ander hoe werkgevers denken. Jay deelt graag zijn kennis en geeft wekelijks trainingen aan bedrijven, juristen en advocaten. Hij is ook gecertificeerd privacy professional (CIPP/E). Jay heeft Ontslagmeesters opgericht om werknemers zorgen uit handen te nemen en hen te bezorgen waar zij recht op hebben.

Gratis advies