De werkgever vergoedt de juridische kosten

Eerlijk ontslag

Persoonlijke ondersteuning

5-sterren recensies

Direct aan de slag

0851091130

Bereken transitievergoeding 2024

Ontslagen of dreigt ontslag? Bereken transitievergoeding 2024

Vul hieronder onze tool in en bereken direct gemakkelijk jouw transitievergoeding.

Vaststellingsovereenkomst ontvangen?
Direct gratis vso adviesgesprek aanvragen

 

De berekening van de transitievergoeding is een indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Vul hier jouw gegevens in...

Vul bij het bruto maandsalaris jouw laatstverdiende maandsalaris in. Je mag bij het maandsalaris eventueel 8% vakantietoeslag, 8,33% dertiende maand, onregelmatigheidstoeslag, bonussen en ploegentoeslag optellen. Heb je een flexibel salaris? Vul dan het gemiddelde maandsalaris in over de afgelopen 12 maanden.

Meer weten?

Je hebt bijna altijd recht op een transitievergoeding

Je hebt in ieder geval recht op een transitievergoeding als:

• De werkgever de arbeidsovereenkomst beëindigt via het UWV of de kantonrechter

• De werkgever het contract laat aflopen

Komt jouw tijdelijke contract ten einde, omdat deze afloopt? Ook dan heb je recht op een transitievergoeding.

In onze blog “Hoe transitievergoeding tijdelijk contract claimen” lees je meer over hoe je je transitievergoeding met een tijdelijk contract kan claimen.

Wanneer heb je geen recht op een transitievergoeding?

Als je zelf ontslag neemt of via de kantonrechter wordt ontslagen, omdat je ernstig verwijtbaar hebt gehandeld (of iets hebt nagelaten), dan heb je geen recht op een transitievergoeding. Ook heb je geen recht op een transitievergoeding als je op staande voet bent ontslagen.

Transitievergoeding met een vaststellingsovereenkomst

Sluit je een vaststellingsovereenkomst? Dan heb je niet automatisch recht op een transitievergoeding. Dit betekent echter niet dat je geen ontslagvergoeding ontvangt. Sterker nog, je kan onderhandelen over de hoogte van een ontslagvergoeding.

Bij de onderhandelingen is de transitievergoeding meestal het minimumbedrag. Hulp nodig bij onderhandelen? Neem dan direct contact met ons op.

In onze blog “Wat is een vaststellingsovereenkomst” lees je alles over vaststellingsovereenkomsten.

Hoogte van de transitievergoeding

De hoogte van de transitievergoeding in 2024 is in de wet vastgelegd en bedraagt 1/3 maandsalaris per gewerkt dienstjaar. Het maximale bedrag is € 94.000,- of een jaarsalaris als dat hoger is. Als je afscheid neemt met een vaststellingsovereenkomst kan je onderhandelen over de hoogte van de ontslagvergoeding.

Werkwijze

1. Kennismaken

Neem direct contact met ons op om jouw situatie voor te leggen. Wij geven je graag gratis een eerste advies. Als we je verder kunnen helpen ontvang je een voorstel voor ondersteuning. Hierin staat precies beschreven hoe wij werken en hoe het zit met de kosten. Wij verhalen de juridische kosten op de werkgever.

2. Adviseren

Wij schrijven een advies en bespreken dit met jou in een adviesgesprek. Samen bepalen we de gewenste voorwaarden van het ontslag, zoals behoud van WW, de ontslagvergoeding en opzegtermijn. Wij leggen in klare taal uit welke mogelijkheden er zijn en maken een plan voor de onderhandeling.

3. Aan het werk

Wij onderhandelen voor jou met de werkgever. Altijd oplossingsgericht, op de juiste toon en met jouw belang voorop. Alles gebeurt in overleg: jij bent de baas, wij zijn de gids. Meestal bereiken wij overeenstemming met de werkgever. Mocht het écht nodig zijn, dan gaan wij naar de rechtbank.

Nog meer weten?

Nog meer meer te weten komen over de transitievergoeding? In onze blog “Heb ik recht op een ontslagvergoeding?” lees je alles over ontslagvergoedingen.

Lees onze blog
Transitievergoeding
Bereken

Waarom kies je voor Ontslagmeesters

De werkgever vergoedt de juridische kosten

Levert maatwerk

Direct aan de slag

Een eigen Ontslagmeester

Werkt in heel Nederland

5-sterren recensies

Jouw belang is ons belang

Tevreden klanten

"Wat ben ik enorm goed bijgestaan in het voor mij enorm nare conflict met mijn werkgever. De ontslagvergoeding ruim verdubbeld en ook voelde ik mij enorm gesteund in mijn zaak ook op emotioneel vlak. Ik ben Jay Remmelzwaal dan ook erg dankbaar voor deze afhandeling en zijn ondersteuning in dit vervelende conflict."

Chantal

"Ik had snel hulp nodig en bij Onstlagmeesters kon ik meteen terecht. Goede service’s en duidelijke communicatie. Na uitleg over mijn situatie zijn ze meteen aan de slag gegaan en alles is professioneel afgehandeld."

Thierry

"Ik ben erg goed geholpen met mijn vraag bij Ontslagmeesters.nl. Ze namen snel contact met me op en na het eerste gesprek werd er meteen actie ondernomen. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat!"

Marloes

Gratis advies

Onze ontslagspecialisten staan klaar om jou te helpen met een eerlijk ontslag. Wil je jouw situatie voorleggen? Neem direct contact op voor gratis advies.

Gratis advies
JayJay Remmelzwaal

Oprichter & Ontslagspecialist